Biowalking voor chronisch zieken

21 februari 2016

Biowalking IVNSamen wandelen in de natuur is gezellig, leuk en gezond. Ook als je chronisch ziek bent. Stap mee met een IVN Biowalk.

samen is gemakkelijker

Wandelen is gezond, een dagelijks wandeling doet je goed. Ook mensen met een chronische ziekte kunnen hun gezondheid verbeteren door te gaan wandelen. Denk aan mensen met rugklachten, diabetici en mensen met hart- en vaatziekten.

Vind je het moeilijk om te alleen een begin te maken met wandelen? Ga dan mee met een IVN Biowalk. Samen met lotgenoten gaat het vaak veel gemakkelijker. Biowalking is speciaal bedoeld voor mensen met een chronische ziekte. Een mooie combinatie van samen wandelen, werken aan je gezondheid en genieten van de natuur om je heen.n

IVN natuurgids

Een Biowalk duurt in totaal twee uur. De groep begint met een half uur stevige doorwandelen om aan de conditie te werken. Na een korte pauze wordt in er rustig tempo doorgelopen. Een IVN natuurgids vertelt ondertussen over de omgeving waarin wordt gewandeld; over de geschiedenis van het gebied en de planten en de dieren die je er aantreft. Vaak is het mogelijk je bloedsuikerspiegel voor en na de wandeling te laten controleren om zo het effect van de wandeling te kunnen meten.

Diabetesfonds Nederland

Biowalking wordt georganiseerd door het IVN, samen het Diabetesfonds Nederland en andere zorgverleners. Bij elke wandeling is een professional uit de zorg aanwezig. Deelnemers kunnen zo veilig en met een gerust hart wandelen. Bij het napraten achteraf is er alle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en om vragen te stellen.

waar

Er zijn geregeld Biowalks in Noord-Brabant en in Gelderland. In januari was de eerste Biowalk in Limburg. Het overzicht van wandelingen staat op IVN Biowalking.  

Foto: deelnemers aan een Biowalk (IVN)

Steun ons