Brabantse Wal genomineerd voor Wandelroute van het Jaar

14 november 2012

Streekpad De Brabantse Wal is in de race voor de titel 'Wandelroute van het Jaar 2013'. Dat blijkt uit de 'longlist' die de jury van de verkiezing bekendmaakte.

De Brabantse Wal is een 112 km lange rondwandeling die begint en eindigt in de oude Markiezenstad Bergen op Zoom en loopt door een landschap met onverwachte hoogteverschillen en mooie panorama’s. In juni is het pad geopend, maar nu al blijkt het pad erg populair onder wandelaars.

Nederlandse én Vlaamse kanshebbers

Voor het eerst dingen naast publicaties over routes in Nederland ook drie titels over wandelingen in Vlaanderen mee naar de onderscheiding. De concurrentie uit Nederland bestaat naast de Brabantse Wal uit 'Wandelpareltjes', 'De Brandgrensroute', 'Een wandeling rondom de Veluwe', 'Natuurlijk Amsterdam', 'Westerborkpad' en 'De Loop van de Drentsche Aa'. Bekijk hier de volledige lijst

In januari nomineert de jury drie titels uit de longlist. Het hoogtepunt van de verkiezing is op 9 februari 2013, als de winnende auteur of uitgever de onderscheiding in ontvangst neemt tijdens de 9e Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.


Steun ons