Brabantse wandelknooppunten op de kaart

21 juli 2018

Brabantse wandelknooppunten kaartenRoutebureau Brabant lanceert voor het eerst een set wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. Bijzonder is de aanduiding van het type ondergrond waarop je loopt.

Wandelnetwerk

Het Brabantse wandelnetwerk bestaat sinds 2013. Er zijn nu acht routekaarten te koop die samen het hele netwerk weergeven. Het wandelnetwerk omvat 10.000 kilometer aan wandelwegen en is weergeven op een schaal van 1 : 40.000. Op de wandelkaarten is ook het type ondergrond weergeven. Verharde paden, onverharde paden en ‘laarzenpaden’ hebben elk een eigen aanduiding. De kaarten worden elke twee jaar vernieuwd.

Wandelkaarten

Met de acht Brabant-breed dekkende wandelkaarten beantwoordt Routebureau Brabant aan een duidelijke vraag. Nathalie Verdult, manager van het Routebureau Brabant : “We zien dat wandelaars graag een routekaart in handen hebben. Het is handig, alle wegen en knooppunten zijn er duidelijk op te zien en je hebt een goed overzicht van waar je je in het gebied bevindt”.

Vrijwilligers

Routebureau Brabant beheert en onderhoudt het wandelnetwerk met de hulp van ruim 250 vrijwilligers. “Zij zijn onze ogen en oren in het veld”, zegt Nathalie Verdult. “Dankzij hun betrokken inzet kunnen wij het routenetwerk en dus ook het kaartbeeld actueel houden. Verbeterpunten voeren wij door, zodat je gegarandeerd over Brabants beste, mooiste paden wandelt.”

De wandelkaarten zijn te koop via visitbrabant en bij de lokale VVV-kantoren.

Steun ons