Bronckhorst Wandelgemeente van 2018

16 mei 2018

Brinckhorts wandelgemeenteDe gemeente Bronckhorst is door wandelkrant 'te voet gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2018. Dinsdag 9 mei ontving Burgemeester Marianne Besselink het bronzen beeldje dat bij de titel hoort.

Wandelnetwerk

De Gelderse gemeente Bronckhorst is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar vanwege haar grote aanbod aan wandelmogelijkheden. Het wandelnetwerk in en rond Bronckhorst strekt zich uit tot in de haarvaten van de Achterhoek en het wandelen via de wandelknooppunten verloopt comfortabel. De gemeente heeft 448 kilometer aan wandelpaden die twee keer per jaar worden gecontroleerd.

Twee doorgaande routes passeren de gemeente: het Graafschapspad, een Streekpad van 124 km. lang en het Trekvogelpad, een ruim 400 km lange LAW van Bergen aan Zee naar Enschede.

Hackfortse Enkroute

De gemeente Bronckhorst verdient de titel ook vanwege de Hackfortse Enkroute. De sprookjesachtige tocht cirkelt rond het kasteel over het landgoed Hackfort. Je wandelt door een coulissenlandschap met houtwallen, bossen en monumentale boerderijen. De 15 kilometer lange route biedt veel informatie onderweg en heeft voldoende horeca en rustplekken. Ook de hond mag mee op de wandeling.

Bronckhorst heeft meer bijzondere themaroutes, zoals het Boelekeerlspad, de van Molen tot Molenroute, de Ockhorstroute en de Kolken- en Kastelenroute.

Wandelevenement

Bronckhorst doet dit jaar op 9 en 10 juni voor de 3e keer mee aan het evenement Samenloop voor Hoop. Tijdens een 24-uurs wandelestafette wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Te voet

De verkiezing is georganiseerd door 'te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerden waren de gemeenten Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek. 

Foto: Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst met de prijs voor de Wandelgemeente van het Jaar 2018 (Wandelkrant Te Voet)

Steun ons