Brug voor wandelaars Overijssels Havezatepad

24 maart 2015

Leijerweerdsbrug RijssenVorige week zaterdag is de vernieuwde Leijerweerdsbrug, die het verkeer op de N347 over de Regge leidt, officieel geopend. Goed nieuws voor de wandelaars van het Overijssels Havezatepad. Zij kunnen vanaf nu dankzij de onderdoorgang die bij de brug is gerealiseerd veilig de provinciale weg N347 oversteken.

Net buiten Rijssen ligt het riviertje de Regge met een geweldig graspad erlangs. Totdat de Regge de provinciale weg N347 kruist... De rivier stroomde wel verder (onder de weg door), maar het pad liep dood. Na ruim 9 jaar wachten is dit probleem voorgoed verleden tijd.

Philip Bosma, vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het Overijssels Havezatepad weet het nog goed. "Ik belde destijds naar de politie met de vraag of je als wandelaar de N347 bij de Regge over mag steken. Zeker mocht dat, alleen een autosnelweg mag je niet lopend oversteken. Een hele geruststelling was dat!

Aan ons de taak om de wandelaar zo goed mogelijk te waarschuwen. Er waren wandelaars die dachten dat ze de vangrail moesten overklauteren. Dat was pas écht gevaarlijk! Dus kwamen er stickers met de aanwijzing om om de vangrail heen te lopen, zodat klimmen niet nodig was. En in de gids werd een waarschuwing in de tekst opgenomen. Toch klaagde wandelaars vaak over de situatie.

We hebben regelmatig aan de bel getrokken, bij het wandeloverleg met de provincie in Zwolle, bij de gemeente, het Waterschap en regio Twente. Er werden studies aan gewijd en plannen gemaakt. Iedereen zag wel in dat er iets moest gebeuren, maar de rivier mocht onder geen beding smaller worden. En de wandelaars maar wachten...Maar dat wordt nu beloond!"

Foto: entersnieuws.nl

Steun ons