Castricum en IJmuiden sluiten aan op wandelnetwerk

9 april 2015

Leo SchoonhovenHet wandelnetwerk in Noord-Holland breidt zich uit. De regio’s IJmond, Alkmaar en Laag Holland sluiten zich aan.

In Castricum plakte wethouder Leo van Schoonhoven de eerste sticker van de uitbreiding van het wandelnetwerk Noord-Holland. In IJmuiden deed wethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen hetzelfde. In de regio’s IJmond, Alkmaar en Laag Holland ontstaat zo een gemarkeerd wandelnetwerk van 1000 kilometer. Het netwerk sluit aan op het al bestaande deel van het wandelnetwerk Noord-Holland dat met deze nieuwe uitbreiding straks 1500 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes biedt.

De wethouders hebben het startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe deel van het wandelnetwerk. In de komende maanden worden alle markeringen aangebracht, de startpunten klaar gemaakt en de informatieborden geplaatst. Als alles na de zomer klaar is, wordt het nieuwe deel van het netwerk in de routeplanner van het wandelnetwerk Noord-Holland opgenomen.

Op de website van het routenetwerk Noord-Holland vind je een routeplanner waarmee je zelf je routes kunt uitzetten, door gebruik te maken van de genummerde keuzepunten. Je vindt er ook de startpunten van waaruit kortere rondwandelingen zijn uitgezet. De startpunten bieden parkeergelegenheid en vaak ook openbaar vervoer en horeca.

Het wandelnetwerk Noord-Holland is verweven met de LAW’s, Streekpaden, het Waddenwandelen en met het Noord-Hollandpad.

 

Foto: Wethouder Leo Schoonhoven plakt de eerste sticker

Steun ons