Collega gezocht! Wie durft?

12 januari 2016

Bij Wandelnet zijn 9 mensen in dienst. Het meeste werk wordt gedaan door meer dan 700 vrijwilligers. Dat er nu een betaalde vacature open staat, is dan ook vrij bijzonder. Ik ben benieuwd wie onze nieuwe collega wordt...!

Belangenbehartiging

Wat een vreselijk woord: belangenbehartiging. Maar iets beters hebben we nog niet gevonden. Het gaat er in de kern om dat we bij Wandelnet weten wat wandelaars willen en waar de belangen van wandelen liggen. Vooral onze vrijwilligers zijn mensen met 'verstand van wandelen' en het is ontzettend leuk om met deze gepassioneerde mensen samen te werken.

Dossier 'barrières'

Nog zo'n beroerd woord: dossier 'barrièrewerking'. Op dat gebied gaat het vooral om de belangen van wandelpaden die steeds vaker 'dood lopen' op spoorwegen (door het verdwijnen van spoorwegovergangen) of op wegen (doordat je niet meer over kunt of mag steken). Het belang van wandelaars is dat je op een aantrekkelijke en veilige manier kunt blijven lopen en niet steeds op barrières stuit.

Verkeerskunde

Om juist op dat dossier lekker te kunnen werken, is het handig als je niet alleen verstand hebt van wandelen, maar vooral verstand hebt van 'de andere kant'. Dus dat je weet hoe in Nederland gekeken wordt naar de 'infrastructuur', zowel voor het langzame verkeer (bijvoorbeeld wandelen) als ook voor het snelle verkeer (zoals wegen voor auto's). Er zit namelijk een hele wereld achter: planvorming bij Rijkswaterstaat, beleid bij provincies, verantwoordelijkheden bij gemeenten. Het helpt wel als je hier een beetje in thuis bent.

Timing en partnership

Ik gooi er nog maar wat 'vage termen' in: timing en partnership. Als belangenbehartiger bij Wandelnet zoeken we altijd naar het goeie moment om met deze partijen om tafel te zitten. Dat lukt steeds vaker en steeds beter. Maar het vraagt wel tijd, dus willen we in deze fase wat extra menskracht mobiliseren en stellen we een vacature open. Maar we doen het niet alleen voor wandelen. We werken veel samen met fiets-organisaties (zoals Fietsersbond en Fietsplatform), buitensport-organisaties (zoals NOC*NSF en KWBN) en belangenorganisaties (zoals ANWB).

Communicatie en kennis

Veel inhoudelijke kennis is overigens al in huis. We zoeken dus ook iemand die die kennis kan delen. Informatie over slimme oplossingen, ervaringen met inspraak, visies in hoofden van vrijwilligers en foto's uit de praktijk. Zodat dit ook inspirerend kan werken richting de toekomst. Wandelnet is niet 'tegen', maar met verstand van zaken kunnen we infrastructuur en ruimte in Nederland mooier en aantrekkelijker maken, ook voor wandelaars.

vacature

Werken voor Wandelnet betekent dat je een bijzondere samenwerking aangaat met vrijwilligers; werken met heel veel passie, enthousiasme en plezier. In ons kleine team op kantoor in Amersfoort heerst een sfeer waar iedereen zijn schouders onder het werk zet. Geen hiërarchie, gezelligheid onderling, hard werken en iedereen is 'duizendpoot'.

Denk je dat je Wandelnet iets te bieden hebt? Kijk dan even naar het functieprofiel. Durf je het aan? Reageer dan voor 1 februari.

Ik ben benieuwd wie onze nieuwe collega wordt!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons