Craandijkwandeling

CraandijkwandelingTot drie keer toe koos de 'wandelende dominee' Jacobus Craandijk het bescheiden Drachten als vertrekpunt voor zijn voettochten door Friesland. Via het knooppuntennetwerk is het heel eenvoudig om in zijn voetsporen te treden.

In de expositie Wanderlust gunt Museum Dr8888 bezoekers een kijkje op Drachten en omgeving aan het einde van de 19e eeuw. Uitgangspunt zijn de wandelverslagen die Jacobus Craandijk schreef, verschenen tussen 1875 en 1888 in zijn 'Wandelingen door Nederland met pen en potlood.' Vertaald naar de werkelijkheid van nu leveren ze vier wandelroutes op, die een mooie aanvulling vormen op de expositie.

Cultuurhistorische Wandeling

Op zaterdag 29 juni en (bij voldoende belangstelling) op zondag 30 juni neemt schrijver en wandelaar Flip van Doorn belangstellenden mee op een cultuurhistorische wandeling in de voetsporen van Jacobus Craandijk.Onderweg geeft Flip van Doorn uitleg over de plaatsen die Craandijk heeft bezocht en beschreven. Er is keuze uit twee mogelijkheden: van Drachten naar Beetsterzwaag (8,6 km, exclusief lunch) of Drachten-Beetsterzwaag-Drachten (17 km, inclusief lunch).

Het arrangement (gratis) ziet er als volgt uit:

* 11.00 - 11.15 uur:  Ontvangst met koffie en/of thee bij Museum Dr8888, aansluitend 11.15 uur een korte inleiding over Jacobus Craandijk door Flip van Doorn

* 11.30 uur           : Wandeling naar Beetsterzwaag (ca 9 km)                                    

* 13.45 uur           : Lunch bij De Buorskip in Beetsterzwaag

* 14.30 uur           : Wandeling terug naar Drachten (ca 8 km)

* 16.30 uur           : Mogelijkheid voor bezoek expositie ‘Wanderlust’ voor alle deelnemers aan de wandeling. Entreeprijs museum €10,-- p.p./Voor Museumkaarthouders gratis.

Let op:

Voor donateurs van Wandelnet is dit arrangement (1 donateur = 1 gratis arrangement) gratis. Voor overige belangstellenden is de bijdrage € 10,-. U kunt natuurlijk ook donateur van Wandelnet worden, u steunt ons vanaf € 15,00 per jaar. U profiteert dan direct van dit aanbod.

Bovendien maken alle deelnemers kans op een van de twee paar wandelschoenen (1x dames en 1x heren) die na afloop worden verloot, beschikbaar gesteld door HANWAG, in samenwerking met Veneboer Camping & Outdoor in Drachten

Meld je aan voor de wandeling

Steun ons