Curfsgroeve op route Krijtlandpad

4 juni 2017

Curfsgroeve KrijtlandpadDe route van het Krijtlandpad is vanaf 5 juni ingrijpend gewijzigd. De Curfsgroeve is een nieuw hoogtepunt op het traject tussen Maastricht en Geulhem.

Curfsgroeve

Wandelaars over het Krijtlandpad kregen tot nu toe de Curfsgroeve nauwelijks te zien. En dat was jammer. Nu gaat de route vanuit Geulhem door het bos en via de grote trap naar het nieuwe, hooggelegen pad langs de rand van de groeve. Wandelaars komen zo vanzelf op het uitzichtpunt, waar ze een prachtig zicht op de steile wanden van de groeve hebben. De oude, verlaten Curfsgroeve bij Geulhem is een uniek natuurgebied met veel vlinders en bijzondere soorten, zoals de alpenwatersalamander. Het Limburgs Landschap, eigenaar van de groeve, is blij met de komst van het Krijtlandpad. “Dat zo meer mensen kunnen genieten van dit bijzonder stukje Zuid-Limburg valt alleen maar toe te juichen”, gaf Carlo van Seggelen, districtsbeheerder Zuid enthousiast aan.

Geusseltpark

En er is meer gewijzigd op de route tussen Maastricht en Geulhem. Wandelaars lopen in Maastricht niet meer door een winkelstraat, maar gaan over een mooi fietspad langs de rand van de stad. Dat is lekker rustig wandelen en ze genieten van een mooi uitzicht op het aangrenzende Heuvelland. Verder is ook de opgeknapte regenvijver in het Geusseltpark in de route opgenomen. De kleine, groene oase heeft een prachtig vrij gelegen wandelpad. En dat is een stuk beter dan wandelen langs de drukke rondweg.

Samenwerking

 “De Stichting Limburgs Landschap en de gemeente Maastricht waren erg bereidwillig om aan de routewijziging mee te werken, en daardoor kon het allemaal vlot worden georganiseerd”, zegt Yolanda de Boer, padcoördinator van het Krijtlandpad. Samen met Marc Onnen, markeerder van het traject Maastricht – Geulhem, ontwikkelden ze in de afgelopen maanden de routewijziging. Zowel de gemeente Maastricht, als het Limburgs Landschap moest toestemming geven voor de routewijziging.

Routewijziging

Nieuwsgierig geworden? De vernieuwde route van het traject Maastricht – Geulhem is vanaf 5 juni online beschikbaar. De vrijwilligers van het Krijtlandpad zijn natuurlijk erg benieuwd naar de reacties van de wandelaars. Plaats dus snel je review.

 

Foto: Cursfgroeve (Henk Heijligers, Stichting Limburgs Landschap)

Steun ons