Daar doe ik het voor!

Zaterdagmorgen, 06.55 uur: ik verstuur de eerste tweet voor Wandelnet. 'Goeie reis voor alle 'vroege vogels' die vandaag naar de vrijwilligersdag @wandelnet komen!'. Ik weet namelijk dat de eersten al op pad zijn om vanuit Musselkanaal, Baarle-Nassau en Maastricht op tijd in Amersfoort te kunnen zijn.

Padcoördinatorendag WandelnetVroeg, vroeger, vroegst

En zoals bij iedere vrijwilligersbijeenkomst... De eerste is er al een uur voor aanvang! Over enthousiasme gesproken. De beste man krijgt een verse kop koffie en ik ga nog even checken of alle techniek werkt. Gelukkig zijn collega Harold en Joep er ook op tijd. We vinden het belangrijk om alle vrijwilligers persoonlijk welkom te kunnen heten. Daar doen we het voor!

Nieuwe gezichten

De één komt al jaren, de ander is er voor het eerst. Gelukkig hebben vrijwilligers Theo, Dré en Frans een belangrijk aandeel in het ochtendprogramma. Zonder hen hadden we het thema 'wandelnetwerken' niet op deze manier uit kunnen lichten. Daar hebben we praktijkervaring van padcoördinatoren in het veld en beleidsvrijwilligers met expertise voor nodig. Daar doen we het voor!

Pitchen

Padcoördinatorendag WandelnetIn de middag heb ik 'mijn cluppie' van belangenbehartigers bij elkaar. In tijd van twee uur bespreken we belangrijke zaken over landelijke lobby (belangrijk initiatief van Tweede Kamerleden!), buitensportpas (gaan we betalen om de natuur in te kunnen?) en de Provinciale Statenverkiezingen (weliswaar in 2015, maar je kunt maar vast starten!). Ik daag ze uit om te 'pitchen'; in één minuut mogen ze hun idee of standpunt aan de groep 'verkopen'. Ik geniet! Voor de één een overwinning om voor de groep te gaan staan, voor de ander de kunst om de boodschap binnen 'n minuut te houden en iedereen luistert aandachtig. Inhoudelijk, in rap tempo en met humor op z'n tijd sluiten we af met een spontaan applaus! Daar doen we het voor!

Knutsel Maurits WandelnetMoe maar voldaan

Gezellig borrelen we na in het stadscafé. Met bewondering voor diegenen die dan nog een flinke reis voor de boeg hebben. Want voor iedereen geldt dat het 'zaterdag' is! Als iedereen weg is, stap ik op de fiets naar huis. En daar staat mijn zoontje (5 jaar) me met een prachtige knutsel op te wachten. Sja, daar doe ik het voor...

Ben jij volgend jaar ook van de partij?

Ben jij er volgend jaar ook bij? Neem even een kijkje op onze vacaturepagina. Enne, trots op al die vrijwilligers die zich al lang of nog maar kort voor 'de club' inzetten! Kortom: een zaterdag om blij van te worden.

Op 22 maart verzamelden de padcoördinatoren van de 37 Lange-Afstand-Wandelpaden en de belangenbehartigers van Wandelnet in Amersfoort voor de jaarlijkse themadag. Dit jaar stond het thema ‘Wandelnetwerken’ op het programma. Hoe gaan we als Wandelnet om met de opkomende regionale wandelnetwerken? Ankie van Dijk, coördinator belangenbehartiging van Wandelnet was ook aanwezig en maakte dit verslag.

Steun ons