Dag van de Kampvuurmuzikant

19 april 2018

Dag van de KampvuurmuzikantStichting De Groene Koepel organiseert zaterdag 30 juni de Dag van de Kampvuurmuzikant. Maak je akoestische muziek? Kom dan bij het kampvuur spelen op een van de 25 deelnemende Natuurkampeerterreinen.

Kampvuur

De Dag van de Kampvuurmuzikant is een ode aan het eeuwenoude gebruik van gezamenlijk muziek maken bij het vuur. Wie heeft er geen positieve herinneringen aan het zingen bij het kampvuur op schoolkamp, met een groep vrienden of bij scouting? Op de Natuurkampeerterreinen is bijna altijd een kampvuurplek aanwezig om lekker op te warmen, te mijmeren of broodjes te bakken.

Muzikale acts

Per locatie nemen vijf muzikanten het tegen elkaar op. Ze spelen elk een set van twintig minuten met bekende meezingers of zelf gecomponeerde nummers. Het publiek bekijkt welke act het best past bij het kampvuur. De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival op zaterdag 8 september 2018.

Publiek

Vorig jaar werden alle kampvuursessies goed bezocht. Zowel het publiek als de muzikanten waren zeer enthousiast. Ook dit jaar is iedereen weer welkom om de sessies bij te wonen op één van de Natuurkampeerterreinen, met of zonder nachtje kamperen. Je moet je wel even van tevoren aanmelden bij het terrein waar je heen wilt.

Inschrijven

Deelnemers aan De Dag van de Kampvuurmuzikant kunnen solozangers zijn met gitaar, maar ook grotere gezelschappen met harp of didgeridoo. Alle muziek is akoestisch. Muzikanten kunnen zich tot 1 mei aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Foto: Scott & Young op de Dag van de Kampvuurmuzikant 2016

Steun ons