De eerste LAW ;-)

5 juni 2014

Laatst had ik even een weekje zonder Wandelnet. Nou ja, zonder...

Mama's route

Ons zoontje (5) wilde wel een stuk van 'mama's route' lopen. En ach, voor deze gelegenheid wil ik mijn taak bij Wandelnet wel heel ruim opvatten en beschouwen we ieder stuk dat wit-rood of geel-rood is gemarkeerd als 'mama's route' ;-)
Ik kies een stuk route met wat afwisseling uit. Dat leek me wel zo leuk als de verwachting is dat niet de afstand, maar het plezier telt. Bij het zien van iedere volgende markering gaat er een enthousiast juichje op! Echt vlotten wil het niet, want er is wel heeeel veel te zien onderweg. Maar juist de slakken -al dan niet met huisje- doen ons toch aan de beweegnorm komen, want het leidt tot diepe kniebuigingen. Voor een duinkonijn in de verte blijven we even stil staan en we proberen zo dicht mogelijk bij te komen om een foto te maken.

Ik ga op pad en neem mee

Zo blijkt ook hier maar weer dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het stuk dat we lopen, is geselecteerd op afwisseling; bos, duinen, strand en een terras onderweg! Ja, we hebben de mazzel om een stuk te kunnen Waddenwandelen. Één rugzak en een rugzakje, gevuld met ranja en koek. Maar ook verrekijker, fototoestel en natuurlijk de routekaart behoren tot onze uitrusting. We dragen èchte wandelschoenen (maatje 29 en maat 39) en lopen grote stukken hand in hand. Genieten!

Geen bereik

Soms zeggen we lekker even niks en dan vraagt mijn wandelmaatje zich af hoe een bos eigenlijk ontstaat, wat het verschil is tussen een vossenhol en een konijnenhol. Als we dan een poosje door het mulle strandzand lopen, krijgen de kortste benen wat last van vermoeidheid. We koersen op een strandtent in de verte en bellen daar papa en broertje. Althans, doen een poging om te bellen... geen bereik...
De dames van de strandtent zijn zo onder de indruk van onze wandeling, dat we natúúrlijk even met de vaste telefoon mogen bellen en dat de limo 'van de zaak' is. Eind goed, al goed en hopelijk het begin van nog heel veel mooie tochtjes samen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo zie je maar; LAW's zijn er niet alleen voor 'grote mensen'! Welke ervaring heb jij met wandelen met kinderen?

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons