De GR5 te lijf

25 januari 2016

GR 5 te lijfWaar overnachten op de GR5 ? De Stichting “GR5 te lijf” biedt uitkomst. Hun lijst met overnachtingsadressen is onlangs vernieuwd.

Informatie

De stichting “GR5 te lijf” is een bron van informatie voor iedereen die de GR5 loopt of wil gaan lopen. Op hun website staan adviezen en tips voor en door wandelaars. Erg handig is de uitgebreide lijst overnachtingsadressen op het eerste deel van de route; van Maastricht tot Schirmeck in de Elzas. De onlangs vernieuwde lijst vermeldt adres- en contactgegevens, prijzen en ligging.

Uit eigen ervaring

Luc Mol, bestuurslid van de stichting, weet waar hij over praat. Hij liep zelf de GR5, verdeeld over een flink aantal jaren. “ In 2000 stonden we op het strand in Nice en werd de champagne ontkurkt. Het was zo'n fantastische ervaring, daar wilde ik ook anderen van laten genieten. En dat gebeurde ! De Stichting "GR5 te lijf" was geboren.

Over de Alpen

Waarom de GR5? Luc Mol: “Omdat het een van de mooiste lange-afstandsroutes in Europa is. Dwars door Europa, vanaf Hoek van Holland naar Maastricht waar je op het eindpunt van het Pieterpad stuit. Dan in zuidelijke richting via de Ardennen, Lotharingen, de Vogezen en de Jura naar het Meer van Genève. En dan… de Alpen. Zeshonderd zware, maar o zo mooie kilometers verder sta je aan de Middellandse Zee in Nice. Lopen over de crêtes in de Vogezen was in ieder geval een hoogtepunt. Maar de Alpen spanden toch de kroon”.

Nieuwsbrief

De Stichting GR5 organiseert zelf geen wandelingen over de route, dat laat men over aan de organisatie "Op Stoute Schoenen". De stichting concentreert zich op het bieden van informatie. Wie regelmatig op de hoogte wil worden gehouden, kan zich inschrijven op hun nieuwsbrief.

 

Foto: GR5 wandelaars in de Alpen (Marijke de Jong)

Steun ons