De nationale archeologiedagen

12 oktober 2016

Nationale archeologiedagenWandelen en archeologie gaan heel goed samen. Tijdens de Nationale Archeologiedagen zijn er dan ook tal van leuke wandelingen die je laten zien wat er in de Nederlandse bodem verstopt is en was.

Lopen is een prachtige manier om kennis te maken met de archeologie van Nederland. Tijdens de archeologiedagen op 14,15 en 16 oktober zijn er dan ook tal van wandelingen waar je aan mee kunt doen. Wat dacht je van een wandeling door het Limburgse Savelsbos met onderweg een demonstratie veersteen bewerken? Of misschien neem je liever het Koning Kyrië wandelpad langs het terrein van een Romeinse villa, in het Brabantse Hoogeloon.

De archeologiedagen zijn een unieke gelegenheid om te zien wat er in de Nederlandse bodem zit en zat. Je kunt op veel plaatsen in het land komen kijken, ontdekken en soms ook zelf graven. Er zijn activiteiten voor elke leeftijd, zowel binnen als buiten. Neem vooral ook je kinderen mee. Speciaal voor hen zijn er leuke activiteiten. Wat dacht je van het Pokémon GO Archaeology & Heritage Trail in Leiden?

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor jong en oud. Tijdens de dagen trekken archeologen, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken.


Het hele programma van 14,15 en 16 oktober vind je op Nationale Archeologiedagen.

 

Foto: affiche (Nationale Archeologiedagen)

Steun ons