De vrijwilligers van de nieuwsbrief

Een nieuwsbriefgemaakt voor maar ook door vrijwilligers. Maar door welke vrijwilligers? Maak kennis met de makers: Henk Oosterhuis, Britta Schmidt en Henrie van Zoggel.

Henk Oosterhuis
Hij is een geboren en getogen Grunniger. Woont in Musselkanaal. Hij was padcoördinator van het noordelijkste deel vanhet Noaberpad, volgens hem mooiste lange afstandspad van Nederland. Komt nubinnen Wandelnet op voor de positie van de vrijwilliger met de vrijwilligersnieuwsbrief als eerste initiatief. Hij wandelt samen met zijn vrouw Carin in binnen- en buitenland. Hij met de GPS in de hand, zij met het wandelgidsje. En voor de oriëntatie gaat de telefoon natuurlijk ook mee.

Britta Schmidt
Ze groeide op in Groningen maar woont al weer vele jaren in Maastricht. Schrijft mee aan de website van Wandelnet, vooral aan de rubriek nieuwsberichten. Wandelt altijd en overal, gebruikt digitale wandelplanners voor het uitstippelen van eigen routes, maar heeft onderweg toch nog altijd graag een kaart in de hand. Laat zich graag verleiden door wandelroutes en gebieden. Een LAW of Streekpad van begin tot eind uitwandelen is haar daarom nog steeds nog niet gelukt.

Henrie van Zoggel
Henrie is een echte Brabander, woont in Uden. Maakt voor de website van Wandelnet de provinciepagina's en de trajectbeschrijvingen van de LAW's en Streekpaden. Heeft vrijwel alle LAW's en Streekpaden gelopen. Wandelt in het voorjaar graag op het Canarische eiland La Gomera. Lopen geeft hem een gevoel van vrijheid, hij geniet van natuur en landschap. Neemt altijd een wandelgids mee voor achtergrondinformatie. Heeft daarbij de telefoon in de broekzak voor extra navigatie. En natuurlijk voor foto's, want hij is actief op sociale media. 

Steun ons