De Wandelaar is in afwachting van de Natuurtop

13 juni 2013

Vandaag heeft De Wandelaar een mooie plek gevonden bij Geofort. Daar staat hij klaar om volgende week tijdens de Natuurtop heel natuurminnend Nederland hartelijk welkom te heten.

Natuurtop

Staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van EZ organiseert op 22 juni aanstaande een Natuurtop. Daar wordt gesproken over het toekomstig Natuurbeleid. Ook Wandelnet is aanwezig en zal samen met het Fietsplatform aandacht vragen voor het belang van routes. Recreatieve routes zijn immers letterlijke verbindingen. Het landelijke netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden omvat zo’n 9.000 kilometer aan routes die waar mogelijk door de natuur gaan of verbindingen tussen natuurgebieden vormen. Natuur is pas beleefbaar als je er ook 'in' mag.

De Wandelaar

De Wandelaar is een 4 meter hoog kunstwerk van houtkunstenaar Bart Ensing. De wandelaar neemt het gedicht KOM van taalkunstenaar Marion Steur mee op zijn pad. Hij is oorspronkelijk gemaakt om bij Culemborg het Waterliniepad te markeren, maar is sindsdien zijn eigen weg gegaan. Al drie jaar loopt hij door Nederland en België.

Steun ons