De wandeling van Johan

  1. Route overzicht
  2. Alle trajecten
Meld ongepaste bijdrage
  1. Foto
  2. Video

Route informatie

Om aandacht te vragen voor routes als verbindende factor bij het beleven van natuur en cultuur, liep Johan Vellinga in drie dagen 125 km over het Marskramerpad (LAW 3) rechtstreeks vanuit politiek Den Haag naar Amersfoort, alwaar de stichtingen Wandelnet en Fietsplatform gevestigd zijn. Zij zetten zich in voor het behoud van onze landelijke routestructuur.

Het Marskramerpad (LAW 3) is een route dwars door Nederland, die diverse natuurgebieden doorkruist en verbindt. Het laat zien dat natuur ook verbinding nodig heeft.

Waarom?

Omdat staatssecretaris Sharon Dijksma 22 juni heeft uitgeroepen tot ‘de 24 uur van de natuur’. En omdat ze op die dag een Natuurtop hield over het toekomstige natuurbeleid.

Natuur moet je beleven. Wandelend of op de fiets. Er moeten dus routes zijn die door, langs of tussen natuurgebieden lopen. Verbindingen die het mogelijk maken om te genieten van een actieve dag in de natuur.

Zulke routes zijn er door heel Nederland, wel meer dan 9.000 km. Dit Marskramerpad is er één van. Maar als er geen beleid en geld van de overheid is, dan dreigen deze landelijke routes te verdwijnen. Dat willen we niet!  

Daarom dus!

Wandelnet wil blijven zorgen voor de mooie wandelroutes die we hebben. We willen de aandacht van de staatssecretaris vragen voor landelijke routes en toegankelijkheid als onderdeel van het natuurbeleid.

Recente berichten over De wandeling van Johan

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons