Stelling van Amsterdam jarig

dejarige StellingDe Stelling van Amsterdam is jarig. Al twintig jaar staat de stelling op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat wordt uitbundig gevierd op en rond de 46 forten. Het Noord-Hollands Dagblad viert de verjaardag mee met een fortentocht en evenementen: Rond de jarige Stelling.

De pracht van natuur en architectuur van de stelling daagt uit om te wandelen. Het Lange-Afstand- Wandelpad Stelling van Amsterdam (SP9) leidt u in zeven etappes van circa twintig kilometer langs de stelling. Wandelt u ook mee?

Een unieke wandelroute over en langs de voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam.Deze linie die is aangelegd tussen 1880 en 1914. U loopt vanuit Volendam naar Muiden, langs een ring van dijken, sluizen, genieloodsen en maar liefst 42 forten en batterijen. Al deze landschappelijke en bouwkundige elementen zijn nu nog terug te vinden.

De Stelling heeft jarenlang een anoniem bestaan geleid en vormde voor flora en fauna een rijke vruchtplaats. Een perfect terrein voor wandelaars. Dus laat u verrassen door de landschappelijke rust en schoonheid van deze groene gordel rond de metropool Amsterdam. Van de Wandelroute is ook een gids verschenen. Deze werd bekroond met de titel Wandelroute -en gids van het jaar.

Deze gids is nu te bestellen voor lezers van het Noord-Hollands Dagblad en donateurs van Wandelnet in onze webwinkel te bestellen voor € 14,90 incl. verzendkosten (normaal € 19,85 incl. verzendkosten) met de kortingscode SP9. 

De actie loopt tot 1 december 2016.

 

Steun ons