Den Haag

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. liannesmal

  Een hele mooie route door de afwisseling van stad en cultuur en natuur.
  De routebeschrijving was heel duidelijk, we geen een keer verkeerd gelopen.
  Wij hebben de 8 km gelopen omdat we tussendoor ook het een en ander gingen bekijken. En vanuit Scheveningen zijn we met de tram terug naar Den Haag gegaan.
  De route is echt een aanrader!

 2. wikest

  Wat een geweldig mooie en gevarieerde wandeling. Een echte aanrader.

 3. Wandelnet

  Op 30 november 2013 bestaat ons Koninkrijk 200 jaar. Daarom een groot feest met openluchtspektakel en een vlootshow van de Koninklijke Marine in Scheveningen waar het 200 jaar geleden allemaal begon.


  Koning Willem I
  Prins Willem I werd op 30 november 1813 als een held binnengehaald uit Engeland. Nederland was weer onafhankelijk. Ditmaal van de Fransen. Om de 25 jaar wordt in Scheveningen deze ‘landingsdag’ herdacht.

  Spektakel op het Scheveningse strand
  Honderden figuranten, antieke vissersboten, paarden met wagens en mannen en vrouwen in klederdracht spelen na hoe Prins Willem Frederik voet aan wal zette. Acteur Huub Stapel speelt de rol van Prins Willem Frederik. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig.


  Start: 11.00 uur.

  Programma
  11.00 uur: Naspelen Landingsdag
  12.45 uur: Moderne landing op het Scheveningse strand door de Koninklijke Marine
  begin van de middag: Bekijk marineschepen in de Scheveningse haven.

  De Koninklijke Landmacht begeleidt vanaf 12.45 uur Prins Willem Frederik via de Keizerstraat over de Scheveningseweg naar het Haagse Plein 1813. Daar zijn vanaf 13.30 uur optredens van muziekkorpsen en een Haagse rapgroep.

  Bereikbaarheid
  Tijdens de viering worden veel bezoekers verwacht. Om alles goed te laten verlopen wordt een aantal maatregelen getroffen. Bekijk de belangrijkste afsluitingen op "Bereikbaarheid viering 200 jaar koninkrijk".

 4. Wandelnet

  Het Vredespaleis bestaat 100 jaar. Om dat te vieren en om Hagenaars kennis te laten maken met de jarige zijn er extra rondleidingen met korting. Nodig iemand uit met een van de speciale ansichtkaarten en bezoek voor € 10 samen het Vredespaleis.

  Het Vredespaleis is een werkpaleis en dagelijks in gebruik. Daarom kunt u er alleen een aantal dagen per jaar een rondleiding krijgen.

  Nodig iemand uit voor een rondleiding!
  Bij de verschillende stadsdeelkantoren, wijkcentra en bibliotheken in Den Haag zijn speciale Vredespaleis-ansichtkaarten te vinden. Kies een kaart en adresseer die aan uw geliefde, een vriend, kennis of familielid. Vervolgens levert u de kaart in bij het Visitors Centre van het Vredespaleis en boekt u direct een rondleiding met korting. De medewerkers van het Visitors Centre voorzien de kaart gratis van een postzegel en versturen deze naar de genodigde. U en uw genodigde krijgen samen een rondleiding door het Vredespaleis op de dag die u geboekt heeft. En u ontvangt allebei een mooie korting op de tickets! U betaalt samen €10 in plaats van €17.

  Ook tijdens de viering wordt er in het Vredespaleis gewerkt aan een vreedzamere en rechtvaardige wereld. Deze actie is dan ook alleen geldig op de data:

  1, 2, 3, 4, 5, 6, 24, 25, 26, 27, 28 september.

  Bezoek www.vredespaleis.nl/100jaar voor meer info over de hele viering.

 5. RAppelo

  Spot vandaag onze wandelambassadeur. Om 10.45 uur hangt Sharon Dijksma van Economische Zaken hem zijn rugzak om voor de tocht van politiek Den Haag naar Amersfoort, thuisstad van Wandelnet. Aanleiding voor deze tocht zijn de Natuurtop en de daarbij horende publieksactie De 24 uur voor de natuur.

 6. RAppelo

  In het kader van Meimaand Wandelmaand kunt u voordelig een treinkaartje naar Den Haag aanschaffen en gebruik maken van allerlei kortingen in restaurants en musea aan de route. Kijk voor meer informatie op http://www.spoordeelwinkel.nl/campagnes/ns-wandelen

 7. Siskin1968

  Na Amsterdam en Rotterdam nu dan een Haagse stadswandeling, die ik met vriendin (Margreeth) tot beider genoegen op do. 4.4.13 gelopen heb. Je komt langs alle bekende gebouwen o.a. over het Binnenhof, waar je in het gebouw van de 2e Kamer zomaar gebruik kan maken van het toilet. Toch handig zo'n sanitaire stop, indien nodig.
  Markering: prima, nergens hoeven te puzzelen.
  Even voorbij de Nieuwe Scheveningse Bosjes liepen we langs de achterkant van het z.g. "Oranjehotel", waar juist een spandoek werd opgehangen met tekst: "te huur of te koop vanaf 2015". Weer een oude gevangenis weg. Wie heeft interesse? Inmiddels heb ik 142 NS-wandelingen gelopen. De andere 3 nieuwe tippels komen dit jaar zeker aan de beurt. Al met al een geslaagde tocht door de mooie parken, waaraan Den Haag zo rijk aan is.
  Kees van der Sijs

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons