Deze initiatiefnota is mede mogelijk gemaakt door Sander de Rouwe

16 juni 2015

Deze week neemt Sander de Rouwe (CDA) afscheid van de Tweede Kamer. En dat is voor Wandelnet wel even een moment om bij stil te staan. Hij was namelijk één van de initiatiefnemers van de nota Een Stap Vooruit met verbetervoorstellen voor wandelen en fietsen. En daarmee zijn punten zoals Lange-Afstand-Wandelpaden, tegengaan van barrièrewerking en boerenlandpaden weer op de politieke agenda gezet.

Amendement

Op zijn allerlaatste officiële dag in de Tweede Kamer op 19 mei diende Sander de Rouwe nog een amendement in op de Omgevingswet. Hij verzoekt namens het CDA de regering om het Rijk een coördinerende rol te geven in de landelijke recreatieve infrastructuur. Tuurlijk blijft dit een punt van discussie; over welke onderwerpen heeft Rijk en waar hebben provincies precies hun verantwoordelijkheid.

Naar de provincie

En dat is ook gelijk een mooie stap naar de nieuwe rol van Sander de Rouwe als gedeputeerde van de provincie Fryslan. We hopen vanuit Wandelnet natuurlijk dat hij het gedachtegoed van Een Stap Vooruit ook meeneemt naar Friesland en uitdraagt onder zijn collega-provincies.

Oant moarn

Met heel veel plezier kijk ik terug op de samenwerking met Sander. Bijzondere herinneringen bewaar ik aan een werkbezoek in Overijssel waar ook Duco Hoogland (PvdA) en Paulus Jansen (SP) bij waren en waar een belangrijke basis is gelegd voor de initiatiefnota.

Sander, dank voor al je inzet, kundigheid, enthousiasme èn je glimlach!

Oant moarn voor de laatste keer in de Tweede Kamer,

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons