Deze is voor Han

9 december 2014

Han, voor de mensen die hem niet kennen, is zo'n beetje mijn steun en toeverlaat bij Wandelnet als het gaat over 'barrièrewerking'. Han is beleidsvrijwilliger, minimaal een dag in de week op kantoor en maakt de meeste 'overuren' van ons allemaal ;-)

Overwegen-classificatie

Noem een willekeurige overweg in Nederland en Han weet waar het is, wat het recreatief belang is en zoekt per direct in zijn archief de bijbehorende foto's op. Honderden overwegen, honderden foto's, honderden analyses en honderden uren werk. Waar hij begon met kleine ronde stickertjes op papieren kaarten, heeft hij zich inmiddels het werken in GIS eigen gemaakt. En wijs een willekeurige plek aan op de kaart, of hij is er geweest.

Beruchte analyses

Han houdt er niet van om kort door de bocht te werken. In planvormingsfasen van de aanleg van nieuwe wegen wordt echt alles uitgeplozen. Zo heeft hij de consequenties van het doortrekken van de A18 in de Achterhoek per 100 meter uitgewerkt. En dan gaat het me wel eens aan het hart als er dan zo'n formele brief van Rijkswaterstaat op mijn bureau valt met als reactie op zijn uitgebreide inbreng 'geen kosteneffectieve maatregel'.

Succes

Des te leuker was het om samen met Han het succes te vieren van de Omgevingsvisie in de provincie Gelderland! Daar heeft zijn inspanning (samen met zijn collega-vrijwilligers) geleid tot een mooie passage in de Omgevingsvisie over het belang van samenhangende netwerken voor snel en langzaam verkeer. Inmiddels typische Han-terminologie, maar met heel doordachte inhoud. Een beloning voor zijn inspanning. En allemaal 'ten dienste van de wandelaar', want dat is zijn motivatie.

Appel-plaat-koek

En ieder jaar trakteert Han ons op een overheerlijke appel-plaat-koek die hij samen met zijn vrouw bakt. Vandaag wordt hij namelijk 70 jaar!

En daarom Han, is deze blog voor jou, van mij. Om je te feliciteren. Maar ook om je te bedanken.

Tot volgende week!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons