Download u weleens een route?

11 april 2014

U bent niet de enige want sinds de livegang van de nieuwe website in augustus 2012 wordt er dankbaar gebruik gemaakt van het printen en downloaden van routes. In totaal zijn er al 128.344 routes gedownload.

Downloads Wandelnet1e etappe Pieterpad: 2174 downloads

Dat niet alleen de centrale ligging van een route een rol speelt bewijzen de aanvoerders van de lijst: de eerste 2 etappes van het Pieterpad. Met 2174 downloads steekt de eerste etappe duidelijk boven de rest uit. Waarschijnlijk omdat dit de bekendste LAW van Nederland is, maar uit de downloads valt op te maken dat lang niet iedereen de eindstreep zal halen. Misschien is het een meerjarenplan of stappen ze over op de eerstvolgende populaire route, het Marskramerpad? De eerste etappe van dit pad dat net over de grens in Bad Bentheim begint is namelijk goed voor een derde plek in de ranglijst.

NS-wandeltocht Amelisweerd

In de eerste 20 posities domineren de etappes van het Pieterpad (deel 1 en 2), het Marskramerpad, het Nederlands Kustpad deel 2 en de eerste etappe van het Pelgrimspad. Dat niet alleen nieuwe routes worden gewaardeerd blijkt wel uit de populariteit van de oude NS-wandeltocht Amelisweerd, die prijkt op de 7e plek in de ranglijst.

Top 10

  1. Pieterpad deel 1, 1e etappe, Pieterburen – Winsum
  2. Pieterpad deel 1, 2e etappe, Winsum – Groningen
  3. Marskramerpad, 1e etappe, Bad Bentheim – Oldenzaal
  4. Pieterpad deel 2, 13e etappe, Strabeek – Sint Pietersberg
  5. Pieterpad deel 1, 3e etappe, Groningen – Zuidlaren
  6. Pieterpad deel 2, 1e etappe, Vorden – Zelhem
  7. NS-wandelroute Amelisweerd
  8. Pieterpad deel 1, 4e etappe, Zuidlaren – Rolde
  9. Nederlands Kustpad deel 2, 3e etappe, Den Haag – Katwijk aan Zee
  10. Nederlands Kustpad deel 2, 1e etappe, Hoek van Holland - Ockenburgh
Steun ons