Drentse Schipborg krijgt handwijzer

15 december 2016

handwijzer SchipborgDe nieuwste handwijzer van Wandelnet staat op misschien wel het mooiste plekje van Drenthe. Het kruispunt van het Pieterpad, het Drenthepad en het Groot-Frieslandpad.

Knooppunt Schipborg

Maandag 12 december onthulde Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze in het Drentse Schipborg de nieuwste handwijzer van Wandelnet. De handwijzer staat op een belangrijk knooppunt in het Nederlandse netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s). Even buiten het dorp, bij het bruggetje over de Drentsche Aa, komen drie LAW’s bij elkaar: het Pieterpad, het Drenthepad en ook het nieuwe Groot-Frieslandpad. Voor wandelaars op deze routes is het hier dus even goed opletten. Een beetje hulp is dan ook op zijn plaats.

Drentsche Aa

De handwijzer staat bij restaurant-partycentrum 'De Liefde van de Drentsche Aa'. Wat verderop wandel je met een kleine brug over de Drentsche Aa, dat hier het Schipborgsche Diepje heet. Het uitzicht naar het zuiden is er prachtig; de beek meandert er vrijelijk door een oeroud landschap. De handwijzer zorgt ervoor dat je je eigen route blijft volgen. Vanuit Schipborg gaan die routes verder naar Beilen, Pieterburen, Bergen aan Zee en Maastricht. Wat je maar wilt.

Nationaal Landschap

De streek rond de Drentsche Aa is onderdeel van het Nationaal Beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Je kunt er prachtig wandelen. Naast de bekende LAW’s kun je kiezen uit tal van ommetjes, gemarkeerde rondwandelingen en knapzakroutes.

 

Foto: feestelijke onthulling handwijzer in Schipborg (Wandelnet)

Steun ons