Drie nieuwe bestuursleden voor Wandelnet

20 januari 2018

Afgelopen zaterdag zijn drie nieuwe leden toegetreden tot het bestuur van Wandelnet. Toon Naber, die de voorzittershamer overneemt van Arie de Jong, Simon Middelkamp en René Vrugt. Met de zittende leden Chris Bransz (penningmeester) en Sonja Pol is het bestuur weer compleet. We stellen de nieuwe leden graag aan je voor.

“Wandelnet is de meest efficiënte organisatie voor het beheren van wandelstructuren en het behartigen van wandelbelangen”

Voorzitter Toon Naber (59) is afkomstig uit de hotellerie. Eerst 16 jaar voor hotelgroep Accor, waar hij de eindverantwoordelijkheid voor diverse hotels heeft gehad en daarna 19 jaar als directeur van het vijf-sterren hotel Grand Hotel Karel V in Utrecht. Daarnaast bekleedde hij ook diverse bestuursfuncties: 6 jaar was hij landelijk voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en 8 jaar vicevoorzitter van Stichting Stayokay Nederland. Als bestuurslid van Forteiland Pampus heeft hij ervaring opgedaan met een stichting die bijna volledig draait op vrijwilligers, een ervaring die goed van pas komt bij Wandelnet.

Samen met zijn vrouw maakt Toon graag mooie bergwandelingen, maar ook met vrienden gaat hij elk jaar ergens in het buitenland een weekje wandelen. En er gaat bijna geen weekend voorbij zonder dat hij een mooie wandelroute op zijn gps laadt en hij verrassend mooie stukjes Nederland wandelend verkent. Nu hij dit jaar met pensioen is en wat meer tijd heeft, wil hij heel graag een Lange-Afstand-Wandelpad gaan lopen.

Als voorzitter van Wandelnet wil Toon ervoor zorgen dat overheden niet om Wandelnet heen kunnen als de meest efficiënte organisatie voor het beheren van wandelstructuren en het behartigen van wandelbelangen.

Bestuur Wandelnet“De inzet van vrijwilligers is een groot goed”

Simon Middelkamp (66) is een bekende op het kantoor van Wandelnet. Als beleidsvrijwilliger komt hij op voor de belangen van wandelaars, veelal in het politieke hart van Nederland. Hij is daarnaast voorzitter bij de Kerkenraad PKN Berlicum-Rosmalen en de landelijke adviesgroep Groen Blauwe Diensten, en Lid van het bestuur van het Brabants Landschap en van de Raad van Commissarissen Trajectvol BV, een zorgorganisatie. Voor zijn pensioen was hij directeur Ecologie bij de provincie Noord-Brabant en gemeentesecretaris bij de gemeente Sint Anthonis.

Simons mooiste wandelervaringen waren in het buitenland: in de Andes in Bolivia waar hij op 5000 meter hoogte heeft gewandeld en de wandeltocht van München naar Venetië. Maar ook wandelen op de Lange-Afstand-Wandelpaden in Nederland vindt hij heerlijk, op-en-top genieten van het landschap. Het liefst wandelt hij in zijn eentje meerdere dagen achter elkaar. Als bestuurslid voor Wandelnet wil Simon zich ook richten op het behartigen van de belangen, van zowel de wandelaar als de voetganger. De inzet van vrijwilligers is daarbij een groot goed.

“Wat is het verrukkelijk om lekker te kunnen wandelen, of het nu in de bebouwde kom is of in de natuur”

René Vrugt (52) is directeur omgeving, communicatie en strategie bij Rijkswaterstaat. Verder is hij lid van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn en was hij Statenlid van Provincie Zuid-Holland. De laatste jaren heeft hij het plezier en de ontspanning van wandelen meer en meer ontdekt, in zijn eigen regio het Groene Hart, maar ook op het eerste deel van het Pieterpad. René wil zich als bestuurslid inzetten om het belang van wandelen onder de aandacht te brengen en het imago te versterken, in samenwerking met andere organisaties zoals de ANWB en de Fietsersbond.  

Afscheid

Drie nieuwe bestuursleden betekent ook dat we afscheid hebben genomen van drie vertrekkende leden. Met veel enthousiasme, passie en betrokkenheid hebben Arie de Jong, Rob Franssen en Carry Abbenhues zich jarenlang sterk gemaakt voor Wandelnet. Namens alle wandelaars: hartelijk dank!

Fotobijschrift: bestuursleden Wandelnet. V.l.n.r. Toon Naber, Sonja Pol, Chris Bransz, Simon Middelkamp en René Vrugt

Steun ons