Drie vragen aan Hans Buijtelaar, wethouder Sport van de gemeente Amersfoort

We stelden drie vragen over wandelen aan Hans Buijtelaar. Buijtelaar is sinds acht jaar wethouder van financiën, grondzaken, mobiliteit en sport in de gemeente Amersfoort. Daarnaast is hij loco-burgemeester en wijkwethouder van de vinexwijk Vathorst. Dat kan veranderen want de formatie van een nieuw college van B&W is nog in een pril stadium na de Raadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Hans Buijtelaar

Wandel jij wel eens naar je werk?

Nee, helaas niet. De afstand van Vathorst naar het centrum vind ik net te groot, dan kies ik voor de fiets. Daarnaast komt het regelmatig voor dat ik afspraken buiten de stad heb. Mijn werkdag breng ik veel zittend door in verband met allerhande vergaderingen. De enige dag dat ik echt loop is op de zondag als ik mijn wekelijkse hardlooprondje maak.

Hoe belangrijk vind je wandelen in jouw gemeente en wat zou beter kunnen?

Wat ik van belang acht voor het wandelen is dat je dat kunt doen in een fijne groene omgeving: in parken, in het bos of door de polder is het prettig wandelen. Dat betekent dat we als gemeente nog meer oog moeten hebben voor het recreatieve lopen. Als wethouder sport ben ik een paar jaar geleden begonnen met het aanleggen van wandel-/hardlooprondjes in de stad. Het zou mooi zijn om dit circuit verder uit te breiden, ook buiten de stad. Voor Vathorst Noord zou ik graag meer klompenpaden willen aanleggen.

Waarom moeten mensen in de gemeente Amersfoort meedoen aan de Wandel naar je Werk-dag?

Wandelen is een bijzonder laagdrempelige manier van bewegen. Je kunt direct van huis beginnen, zonder omkleden en overal kun je wandelen. Wandelen voor en na de werkdag biedt de gelegenheid om de 'transitie' van huis naar werk en andersom te maken, het 'schoont de kop'.

Steun ons