Duizenden mensen lopen naar hun werk

5 april 2018

Vandaag is de derde editie van de Wandel naar je Werk-dag. Duizenden mensen liepen, ondanks de regenbuitjes, vanochtend naar hun werk. 

Nog voordat de zon goed en wel aan de hemel stond, stroomde Twitter al vol met loopfoto's onder de hashtag #wandelnaarjewerkdag. Rond half 6 verschenen de eerste schemerige foto's van fanatieke wandelaars. Tijdens deze derde editie van de Wandel naar je Werk-dag gingen duizenden mensen te voet naar hun werk. De ene liep een klein blokje om, de ander legde meer dan 20 kilometer af. Op station Utrecht Centraal werden mensen die te voet op het station aankwamen feestelijk ontvangen door het team 'Supporter van Bewegen'. 

 

 

 

 

 

Feestelijke ontvangst op Utrecht Centraal    @sonja_tepper tweette al vroeg  

De hele ochtend trending: 1,2 miljoen mensen bereikt

#wandelnaarjewerkdag is de hele ochtend trending topic geweest op Twitter. De hashtag bereikte maar liefst 1,2 miljoen mensen via dit sociale medium. Vorig jaar was dit nog zo'n 300.000. De populairiteit van de Wandel naar je Werk-dag is dan ook aan het stijgen. Het aantal bedrijven dat meedeed is ruim verdubbeld van 67 naar 135. Het aantal aanmeldingen is zelfs verdrievoudigd naar zo'n 1120 lopende werknemers. En uit alle social media posts kunnen we opmaken dat in totaal nog veel meer mensen te voet naar hun werk zijn gegaan. Ook de pers besteedde de nodige aandacht aan de dag: zo liep een verslaggever van RTL van Utrecht naar zijn werk in Hilversum, liep Omroep Brabant mee met de Diamant Group, en interviewde het Algemeen Dagblad mensen over hun wandeling

CBS: 4% van het woonwerkverkeer te voet

Uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat vandaag uitkwam, blijkt dat zo'n 4% van het woonwerkverkeer te voet plaatsvindt. De auto is nog steeds het populairste vervoersmiddel om op het werk te komen met 60%. En dat terwijl lopen je productiviteit en creativiteit bevordert en je stressniveau laat dalen, zo laat Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie) in een filmpje over de Wandel naar je Werk-dag weten. Benieuwd naar overige cijfers over woonwerkverkeer? Bekijk hier het filmpje dat het CBS vandaag publiceerde of lees dit artikel op nu.nl.

 

Goedemorgen Nederland loopt mee met minister Bruins

Dat lopen goed voor je is, weet ook minister Bruins van Medische Zorg en Sport. Vanochtend liep hij samen met Ankie van Dijk naar zijn werk. Dat doet hij zo'n 3 à 4 dagen per week, ruim 5 kilometer per keer. Verslaggeefster Lisette Wellens van Goedemorgen Nederland liep vanochtend met hen mee. Zij volgde de minister van Scheveningen helemaal tot aan zijn kantoor op het ministerie van VWS. Bekijk de reportage hier

 

 

 

 

 

 

 

Volgende editie: 4 april 2019

Ook volgend jaar is er weer een Wandel naar je Werk-dag. Zoals elk jaar vindt hij plaats op de eerste donderdag van april: 4 april 2019. Doe je weer mee? 

Wandel naar je Werk-dag 2019

Steun ons