Een bewogen week

16 september 2014

Afgelopen week was voor mij een bewogen week die bovendien vooral in het teken van bewegen stond.

NOC-NSF

Voor Wandelnet had ik een afspraak bij NOC-NSF. Want sport en bewegen liggen verrekte dicht bij elkaar. Dat wandelen één van de meest laagdrempelige manieren is om te bewegen, is evident. En dat maakt dat wandelen ook een relevant beleidspunt voor overheden is. Rijksoverheid, provincies en gemeenten zouden er alles aan moeten doen om de juiste randvoorwaarden te scheppen om overal te kunnen bewegen.
NOC-NSF maakt zich voor dit punt ook sterk namens de buitensporten, zoals mountainbiken, ruitersport, skeeleren, maar ook wandelen, dus. We hebben samen gebrainstormd over hoe we onze gezamenlijke lobby nog kunnen versterken. Bijvoorbeeld in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Er zat een mooie energie in het gesprek, mede dankzij mijn gesprekspartners. Maar ook op de rest van Papendal is de energie van sport voelbaar. Het was bovenal een mooie ervaring om even tussen de topsporters te mogen lunchen.

NISB

Nog dezelfde dag waren we te gast bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, afgekort NISB. Maar liefst vier gesprekspartners vertelden ons alles over hun organisatie, financiering, doelstellingen en speerpunten. En ook hier liggen raakvlakken te over met wandelen. Om je een beeld te geven: doelgroep 50+ die heel relevant is (grootste groep wandelaars), focus op preventie in de zorg (waar wandelen belangrijke bijdrage aan kan leveren), ouderen uit sociaal isolement halen (wandelen als sociale activiteit) en de wijkgerichte aanpak (wandelvriendelijke inrichting van openbare ruimte) en zo nog meer. En ook hier - net als op Papendal - een inspirerende werkomgeving. Werkplekken waar je op de fiets achter je bureau kunt zitten, tafels op stahoogte, staand vergaderen en als klap op de vuurpijl een loopband met een bureaublad en laptop. Zoiets zou ik bij Wandelnet ook wel willen!

Beleidsvrijwilliger sport en gezondheid

En gelukkig word ik in dit werk bijgestaan door Bert, onze beleidsvrijwilliger voor sport, bewegen en gezondheid. Hij brengt zijn ervaring in voor Wandelnet, weet op een plezierige manier zijn netwerk op te zoeken, denkt strategisch mee in de lobby en doet zijn best om het belang van wandelen ook bij Tweede Kamerleden onder de aandacht te brengen. Kortom: daar ben ik trots op en het is nog verschrikkelijk leuk werken ook zo.

Een bewogen week

En omdat het ook in figuurlijk opzicht een bewogen week voor mij persoonlijk was, heb ik maar wat letterlijke beweging gezocht. Wat extra hardlooprondjes, even lekker los gaan bij de bootcamp en op de fiets naar mijn werk. Onderzoek bewijst het, maar persoonlijke ervaring bevestigt dat je je kop lekker leeg kunt maken door te bewegen!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons