Een prachtig gebaar

Mede dankzij de steun van 7.000 donateurs kan Wandelnet het netwerk van LAW’s en Streekpaden in stand houden en de belangen van wandelaars behartigen. Een van die trouwe donateurs was Theo Jonkergouw, Theo steunde Wandelnet tot aan zijn overlijden in 2012.

Theo Jonkergouw Wandelnet“Vooral omdat Theo hield van wandelen en zijn hart lag bij organisaties die gestoeld zijn op de inzet van vrijwilligers”, weet zijn vrouw Mirjam Sprangers. Na zijn pensionering als directeur van non-profitorganisaties werkte Theo als zelfstandig consultant, coach en mediator en schreef hij artikelen en een boek gericht op het besturen van non-profitorganisaties. Bij leven had hij zich al voorgenomen de opbrengst van zijn boek ‘Twee kapiteins op een schip’ te schenken aan een aantal vrijwilligersorganisaties. De keuze viel daarbij ook op Wandelnet. Helaas was Theo niet de tijd gegund om het manuscript persklaar te maken. In overleg met hem hebben Peter Tack (collega en vriend) en zijn vrouw dat gedaan en vond dit jaar alsnog de boekpresentatie plaats.

Directeur Anja van Kooten Niekerk was bij die presentatie aanwezig. Volgens Anja een prachtig en hartverwarmend gebaar en een hart onder de riem voor alle vrijwilligers van Wandelnet. “We zijn ontzettend blij en trots op alle jaarlijkse bijdragen van onze donateurs. En initiatieven zoals die van Theo en Mirjam zijn natuurlijk van harte welkom. Nadenken over een testament is geen gemakkelijke stap. Maar toch vraag ik u als donateur om bij het opstellen van uw testament ook te denken aan de mogelijkheid om Wandelnet een legaat of bedrag te schenken. Want hiermee kunnen wij samen met onze 600 vrijwilligers de belangen van wandelend Nederland blijven behartigen”.

Lees hier meer over schenkingen en legaten

Steun ons