Een voorjaarssopje voor je route

Een tip van Henk

Ga je in de komende maanden jouw etappe van een route controleren? Neem een sopje mee om je markeringen lekker op te poetsen. Een tip van Henk.

Markeringen zijn van groot belang voor een wandelroute. De meeste wandelaars gebruiken ze graag. Goede zichtbare markeringen zijn dus van groot belang. Ga je straks in het voorjaar jouw deel van de route weer controleren? Poets dan ook de oude markeringen eens lekker op. 

Op plaatjes en stickers komt in de loop van de tijd vaak een groen, grauwe waas. De markering valt daardoor minder goed op. Henk Oosterhuis gebruikte op zijn deel van het Noaberpad jarenlang ST.Marc om de markeringen eens goed op te poetsen. “Ik stop gewoon een doekje met wat van het spul erop in mijn jaszak” zegt Henk, “het werkt fantastisch, die groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is milieuvriendelijk en ruikt ook nog eens lekker”Hij koopt zijn ST. Marc gewoon in de bouwmarkt. 

Heb jij ook een handige tip voor andere markeerders? Hoe zet jij je plaatjes vast? Hoe markeer je in een struingebied met enkel en alleen gras? Laat het ons weten. Stuur je tip naar info@wandelnet.nl onder vermelding van "tips vrijwilligersnieuwsbrief". Alle tips blijven beschikbaar, je vindt ze binnenkort op de website van Wandelnet.  

Steun ons