Een wandeling rondom Zuid-Limburg

23 juni 2017

wandelgids rondom Zuid-LimburgAxel Buis neemt je mee op een wandeling rondom Zuid-Limburg. Een met recht “grensoverschrijdende” wandeling.

Grensoverschrijdend

De nieuwe wandelgids “Een wandeling rondom Zuid-Limburg” beschrijft een meerdaagse wandeling rond het meest zuidelijke puntje van Nederland. De route is een echte drielandenwandeling. Je wandelt geregeld de grens over en zult dus voortdurend moeten schakelen tussen het Nederlands, Duits en Frans.

Wormdal en Moresnet

De wandeling start in het Duitse Aken en gaat door het Wormdal naar Nederlandse Schinveld. Vervolgens loop je dwars door Limburg naar Berg aan de Maas. Daar steekt de route België in en keert via Tongeren, de Voerstreek en de Duitstalige enclave Moresnet terug naar naar Aken. De route van 277 kilometer is verdeeld in 11 stevige etappes van gemiddeld 25 kilometer. Prettig is dat de begin- en eindpunten van trajecten steeds met de bus of met de trein bereikbaar zijn.

Gegarandeerd Onregelmatig

“Een wandeling rondom Zuid-Limburg” verschijnt zaterdag 24 juni bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Axel Buis (Amstelveen, 1979) schreef eerder “Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam”.

 

Foto: cover van wandelgids (Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons