Een wandeling rondom Zuid-Limburg is Wandelroute van het Jaar 2018

12 februari 2018

Wandelroute van het Jaar 2018De route 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2018. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent (B). Volgens de jury is de uitverkoren route "een afwisselende en grotendeels onverharde drielandentocht door een grote verscheidenheid aan landschappen".

De andere vier genomineerden waren: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen. Alle zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars.

Zuid-Limburg

Uiteindelijk koos de jury Een wandeling rondom Zuid-Limburg tot Wandelroute van het Jaar 2018. De lus van 277 km doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury hebben deze landen niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt. De route is niet bewegwijzerd, maar beschreven in een wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Routebedenker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

Fiets en Wandelbeurs 2018

Kom naar de Fiets en Wandelbeurs in Nederland! Op 2, 3 en 4 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Wandelnet is met een stand aanwezig in hal 3. Daarnaast verzorgen we twee lezingen, over het Elfstedenpad en over wandelnetwerken. Kijk voor meer informatie op www.fietsenwandelbeurs.nl

Steun ons