Eijsden-Margraten Wandelgemeente van het Jaar

18 mei 2015

Wandelgemeente van het Jaar 2015De gemeente Eijsden-Margraten is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2015. De Limburgse gemeente was samen met Noordwijkerhout en Terschelling genomineerd voor de jaarlijkse titel.

Eijsden-Margraten is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden. De gemeente verdient zijn titel vooral door de toepassing van wandelvernieuwing in de vorm van een wandelapp, die op de smartphone gedownload kan worden. De app is gekoppeld aan thema’s als religie en geologie en geeft informatie over het landschap. Dankzij fotonavigatie is verdwalen haast onmogelijk, want elke routewijziging is met een duidelijke foto vastgelegd. En via de GPS-koppeling weet de wandelaar voortdurend de exacte locatie.

De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door wandelkrant 'te voet'. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar. Eerdere winnaars zijn gemeenten Eersel (2014), Ommen (2013), Rijssen-Holten (2012), Tubbergen (2011) en Horst aan de Maas (2010).

Via een Lange-Afstand-Wandelpad Eijsden-Margraten bezoeken? Wandel dan het Pegrimspad
deel 2 (traject 14, Cadier en Keer - Mesch).

Foto: Wethouders Opreij (l) en Jacobs van Eijsden-Margraten ontvingen als prijs een bronzen beeld (foto Wandelkrant te voet)

Steun ons