Enthousiaste reacties Elfstedenpad

13 oktober 2017

Opening ElfstedenpadHet Elfstedenpad is officieel geopend. Wandelaars liepen samen het laatste deel van de route, van Ritzumazijl naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Michiel Schrier, gedeputeerde van de Provincie Friesland, onthulde het informatiebord.

Wandelen naar de Elfstedenhal    

Het paste maar nét in de bus: alle bezoekers, vrijwilligers, routemakers en pers die in grote getalen aanwezig waren bij de officiële opening van de Elfstedenroute. Na een presentatie over de totstandkoming van het Elfstedenpad door Tjisse Brookman (voorzitter KWBN-regio Noord) en Joep Naber (directeur Wandelnet), vertrokken de aanwezigen per bus naar Ritzumazijl. Vanaf daar wandelden zij gezamenlijk terug naar de Elfstedenhal. Het was een mooi gezicht: de wandelaars die onder de bewolkte lucht de eerste stappen zetten op dit nieuwste Streekpad.

Friesland wil blijvend in top 3 wandelprovincies

Terug in de Elfstedenhal werden de wandelaars opgewacht door Michiel Schrier, gedeputeerde van de Provincie Friesland. Hij had de eer om het informatiebord te onthullen, dat het officiële startpunt van het Elfstedenpad markeert. Op het bord ziet de wandelaar de hele route van de wandeltocht der wandeltochten. Michiel Schrier is trots op de nieuwe wandelroute: “Friesland heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in haar wandelnetwerk. Het Elfstedenpad is de kroon op deze wandelinfrastructuur. Hiermee willen we onze plek in de top 3 van wandelprovincies in Nederland de komende jaren zeker stellen.”

Wandelaars, stempelen maar!

De routegids is verkrijgbaar in de webwinkel van KWBN en Wandelnet en ligt binnenkort ook in de (reis)boekhandel. Wandelaars kunnen, net als de schaaters, onderweg stempelen. In de routegids van het Elfstedenpad vindt je een stempelkaart, waarmee je al wandelend spaart voor een mooie herinnering. Het pad is in totaal 283 kilometer lang en opgedeeld in 46 etappes.

 

Foto: Gedeputeerde Michiel Schrier, opent het Elfstedenpad

Steun ons