Eropuit met 4 nieuwe NS-wandelingen

29 maart 2018

NS-wandelingen 2018Het is voorjaar, tijd voor nieuwe NS-wandelingen! Ook dit jaar hebben Wandelnet en NS vier routes van station naar station ontwikkeld. Ze variëren in lengte van 8 tot 19 km en vormen een afwisselende mix van cultuur en natuur. Wie op pad wil kan alle NS-wandelingen downloaden op de site van NS en op wandelnet.nl.

Nieuwe NS-wandelingen van seizoen 2018-2019

Hart van het Groene Woud: Boxtel – Best, 14,5 km

Alle tekenen van bewoning zijn na het dorpje Lennisheuvel op slag verdwenen. Al wandelend langs een beek, door stille bossen en over oude zandwegen kom je helemaal tot rust. Met wat geluk sta je in natuurgebied De Scheeken misschien wel oog in oog met een edelhert. Maar ook zonder zo’n ‘wilde’ ontmoeting is deze route een absolute aanrader.
Download de route

Uiterwaarden van Cortenoever: Brummen - Zutphen, 12,5 of 16,5 km

Van station Brummen gaat de route over verharde paden en dijken langs de groene IJsseluiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten. Halverwege is het mogelijk om
– buiten het broedseizoen (15 mrt tot 15 juli) – het Laarzenpad van Staatsbosbeheer te volgen, dwars door een natuurreservaat. Hanzestad Zutphen is een aantrekkelijk eindpunt.
Download de route

Schiedam Jeneverstad: Delft-Zuid – Schiedam – Rotterdam, 8, 13, of 19 km.

Een zeer gevarieerde route. Eerst wandel je door parken, bosjes, weilanden, langs sloten en kanalen. En dat in het Groene Hart! Dan volgt de oude binnenstad van Schiedam, stad van de jenever. Een bezoek aan een museum of branderij smaakt naar meer. Via de Merwehaven en een oude spoorlijn loop je naar station Rotterdam Centraal.
Download de route

Overijsselse Buitenplaatsen: Dalfsen – Zwolle, 17,5 km.

Vanaf station Dalfsen is het een klein stukje lopen naar landgoed Den Berg. Al snel volgen Mataram en De Horte. Drie prachtige buitenplaatsen, elk met een eigen sfeer. Via recreatieplas de Wijthmenerplas en een stadspark kom je na ruim 17 km bij station Zwolle uit.
Download de route

Van a tot z gemarkeerd

Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk, want de routes zijn van a tot z gemarkeerd. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden. NS-wandelingen zijn altijd actueel en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.

De vier routes die dit jaar verdwijnen uit het NS-pakket zijn: Boerskotten, De Horsten, Nijenhuis en Paterswoldsemeer-Groningen. Deze routes blijven te downloaden als OV-stapper.


Foto: Bureau Hanzesteden

Steun ons