Europees wandelnieuws

26 mei 2016

European Ramblers AssociationMet de nieuwsbrief van de European Ramblers’ Association ben je snel op de hoogte van het laatste Europese wandelnieuws. Ook Nederlandse LAW’s maken deel uit van het Europese netwerk van wandelpaden.

opening E1 Sicilië

Wil je ook eens zo’n lange wandelroute dwars door Europa volgen? Dan is de nieuwsbrief van de European Ramblers’ Association (ERA) iets voor jou. In het mei-nummer lees je over de opening van de E1 op Sicilië, het kwaliteitskenmerk “Leading Quality Trail “ voor Portugese wandelroutes en de Eurorando, het wandelevenement dat deze zomer in het Zweedse Skane wordt gehouden. Ook het koninklijke lintje voor Rob Franssen krijgt aandacht in de nieuwsbrief. Rob Franssen is bestuurslid van Wandelnet en was in de jaren 2007 – 2015 ook actief bestuurslid van de ERA.

door Nederland

De ERA richt zich op lange-afstands-wandelpaden die over de landsgrenzen heen gaan, de E-paden. Wandelnet is aangesloten bij de ERA. Een aantal van de E-paden doen dan ook ons land aan en maken daarbij gebruik van de routes van de Nederlandse LAW’s. De E9 is één van die paden. De kustroute gaat van het Poolse Gdansk naar het Portugese Lissabon en is 5200 km lang. Het pad komt bij Nieuweschans ons land binnen en volgt dan de route van het Nederlands Kustpad LAW5 tot de Belgische grens in Zeeland.

meer informatie

Op de website van de ERA vind je alle nieuwsbrieven en veel informatie over de E-paden en de Leading Qality Trails in heel Europa.

Steun ons