Europese wandelorganisatie zet in op promotie E-wegen

9 oktober 2018

ERA jaarvergadering EchternachIn het Luxemburgse Echternach kwamen in het laatste weekend van september wandelorganisaties uit heel Europa bijeen voor de jaarlijkse vergadering van de European Ramblers' Association (ERA). De organisatie constateert dat het individuele wandelen in de lift zit.

E-wegen

De ERA zet het komende jaar sterk in op de promotie van het netwerk Europese Wandelwegen (E-wegen). De E-wegen zijn Lange-Afstand-Wandelpaden door meerdere Europese landen. Ze volgen bestaande nationale of regionale paden en voeren naast hun eigen markering ook de markering met het blauw schildje voorzien van gele sterren.

Leading Quality Trails

Wandelroutes kunnen van de ERA de certificering Leading Quality Trail ontvangen. Hiermee zet de organisatie zich in voor kwalitatief hoogwaardige wandelroutes die tevens de lokale economie versterken. De huidige veertien Leading Quality Trails zijn inmiddels erg populair bij wandelaars. Meerdere routes hebben een aanvraag ingediend om het keurmerk te mogen voeren.

Europese Projecten

De ERA wil met wandelen de Europeanen aanzetten tot actiever en gezondere levensstijl. De organisatie zal in het komende jaar aansluiting zoeken bij Europese projecten op dit gebied. De ERA is op dit moment al betrokken bij het Europese project 'Good governance in sport' en is partner in de European Week of Sport.

Wandelnet

Namens Wandelnet waren bestuurslid Simon Middelkamp en directeur Joep Naber aanwezig. Ze keerden met een positief gevoeld terug. Simon Middelkamp: "Ik trof er een sterke onderlinge verbondenheid aan. Het is een organisatie die het wandelen in Europese context op de kaart zet. Er worden ideeën en ontwikkelingen uitgewisseld. Het is ook een moment waarop je kennis maakt met organiserende zusterorganisaties. We hebben de gelegenheid aangegrepen om de banden met onze Vlaamse en Waalse vrienden aan te halen."

ERA

De ERA telt 63 leden afkomstig uit 35 landen. Ben je benieuwd naar de activiteiten van de ERA? Volg dan de oganisatie op twitter @ERA_EWV_Ferp of via Facebook.

Steun ons