Excursie naar de klapekster

15 februari 2016

klapektser excursieGa mee op zoek naar de klapekster, met een bioloog door het anders afgesloten Bouwersveld bij het Drentse Vledder.

De Stichting Het Drentse Landschap organiseert samen met Natuurpresentaties op zaterdag 20 februari een mooie excursie naar de klapeksters op het Bouwersveld tussen Doldersum en Vledder.

Drenthe staat met drie sterren in de vakantiegids van elke Scandinavische klapekster. Eén van de vaste adressen voor de klapekster is het Bouwersveld tussen Doldersum en Vledder. Een gebied met volop uitkijkplaatsen en met muizen en mestkevers voor een goede maaltijd, wat wil een vogel nog meer?

Tijdens de excursie trekt je met een deskundige bioloog dwars door het Bouwersveld, steeds luisterend en spiedend naar de prachtige wit-zwarte vogel. Let wel, er zijn geen paden dus het is struinen door het ruige veld. Doe laarzen aan en neem een verrekijker mee!

De excursie op 20 februari start om 14.00 uur een kost acht euro per persoon. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@natuurpresentaties.nl of via 06-1978 2091.

 

Foto: klapekster met prooi (Johan Vos)

Steun ons