Feest bij De Wandelpool

5 oktober 2017

wandelpoolDe Wandelpool bestaat 25 jaar. Tijd voor een feestje. Natuurlijk met mooie wandelingen.

Jubileumwandelingen

Op 14 oktober viert de Wandelpool feest, met 25 jubileumwandelingen naar de feestlocatie in Soest. Geheel in stijl van de wandelpool;  verschillend in lengte en wandeltempo en georganiseerd door de Wandelpoolorganisatoren zelf.

Wandelen zonder vaste groep

Het begon allemaal in 1992 met drie mensen die voorstelden een pool van wandelaars te vormen. Gewoon om zo af en toe eens samen mee te wandelen zonder de dwang van een club of (vaste) groep. Het werd een groot succes. De Wandelpool kent inmiddels zo’n 5000 deelnemers.

Succes

Het geheim van het succes? Eef van den Brink, bestuurder van de Wandelpool: “dat ligt besloten in onze filosofie, ons concept. En dat is vrijheid, blijheid, laagdrempeligheid en gezelligheid. En dat blijft in de toekomst ook zo. Het concept is goed, het belangrijkste voor de komende tijd is het up-to-date maken en houden van de website”.

Geen eisen

Bij De Wandelpool worden de wandelingen door deelnemers zelf georganiseerd, en dat kunnen ze doen zoals ze zelf willen. Eef van den Brink: “Er zijn geen eisen, een organisator bepaalt zelf lengte, groepsgrootte, zwaarte en aantal mogelijke deelnemers van zijn tocht. De variatie in wandelingen is dan ook enorm, van een strak georganiseerde wandeling tot avontuurlijke zwerftocht”. Elke maand zijn er zo’n 150 wandelingen en deelname is altijd gratis.

Gevarieerd aanbod

Het aanbod van wandelingen loopt mooi in de pas met de vraag. Eef van den Brink: “We proberen mensen wel te stimuleren om zelf ook eens een wandeling te organiseren. Dat is vaak minder ingewikkeld dan mensen denken. We geven meestal als suggestie om gewoon eens te beginnen met een leuk rondje, dat je goed kent, in je eigen omgeving”.

Organisator Jon Rietman

Jon Rietman, beheerder van het Geografisch Informatie Systeem bij Wandelnet, is één van de 150 organisatoren bij de Wandelpool. “Ik organiseer al zo’n 15 jaar eens per maand een wandeling ergens in Nederland: zo zie ik ook voor mij onbekende omgevingen. Er lopen altijd vaste mensen mee, die in de loop van de jaren wandelvrienden zijn geworden. En op het eind sluiten we altijd gezellig af met een hapje en een drankje: we zijn met zijn allen een dagje op wandelvakantie.”

Abonnement

De Wandelpool kent geen leden. Met een abonnement op het boekje en/of de website kun je je inschrijven voor wandelingen. Deelname aan de wandelingen is altijd gratis. Voor meer informatie ga je naar De Wandelpool.

 

Foto: wandelaars van De Wandelpool (Ellen Koppendraaier)

Steun ons