Feestelijke opening van het Pronkjewailpad

1 april 2018

PronkjewailpadTien ambassadeurs openden vrijdag 30 maart al wandelend het nieuwe Pronkjewailpad in de provincie Groningen. Een bijzondere combinatie van een wandelroute en een wandelevenement.

Wandelroute

Het Pronkjewailpad is een wandelroute van 250 km dwars door de provincie Groningen. Vrijdag 30 maart startten tien wandelaars met een tiendaagse wandeltocht waarin ze het hele pad gaan voorlopen. Bij iedere gemeente worden ze ontvangen door de burgemeester. Vanaf 12 april kan iedere wandelaar de route gaan zelf lopen; op een eigen gekozen moment, in een eigen tempo en opgeknipt in kortere of langere etappes.

Pronkjuwelen

Het Pronkjewailpad laat de pronkjuwelen van Groningen zien, horen en proeven. Zo ga je onderweg door de Groningse borgen en musea heen, soms verdwaal je in een maisdoolhof, of loop je door het Nationaal Park Lauwersmeer, proef je een appeltje, een stukje paling of Groningse poffert en ontdek je hoe de wierden zijn ontstaan.

Stempelen

Onderweg is er in elk dorp is een (of meerdere) Pronkjewail stempelpost(en) ingericht. Hier kunnen deelnemers een stempel halen. Wie 60 stempels heeft binnengehaald, wordt uitgenodigd voor het spectaculaire slotevenement in november. Alle informatie over deelname vind je op Pronkjewailpad.

Foto: wandelaars in het Groninger landschap tijdens de Tocht om de Noord (Tocht om de Noord)

Steun ons