Fiets en Wandelbeurs verhuist naar de Jaarbeurs

11 februari 2015

Fiets en WandelbeursDe Fiets en Wandelbeurs, de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars, gaat na 11 jaar verhuizen van de Amsterdam RAI naar de Jaarbeurs in Utrecht.

Uitstekend bereikbaar

De centrale ligging van de Domstad is voor de organisatie een belangrijke reden om voor Jaarbeurs te kiezen. “De Fiets en Wandelbeurs is een nationaal evenement en Utrecht is zowel vanuit de Randstad als de rest van Nederland uitstekend bereikbaar”, zegt beursdirecteur Theo Jorna. “De Jaarbeurs ligt op slechts 5 minuten lopen van het Centraal Station. Veel van onze bezoekers komen met de trein en dat scheelt weer reistijd. En de historische binnenstad is ideaal. Een bezoek aan de beurs kan hierdoor makkelijk gecombineerd worden met een dagje uit in Utrecht."

Nieuwe impulsen

Theo Jorna noemt 'verandering' als een positief neveneffect van de verhuizing. “Het evenement heeft zich in de RAI geweldig ontwikkeld, maar een nieuwe stad en een nieuwe partner dwingen je na te denken over concept en indeling van de beurs. Dat schept ruimte voor frisse ideeën en nieuwe impulsen. Daarnaast is de synergie met de activiteiten van Jaarbeurs groot en dat biedt kansen. Binnen de reis- en fietsbranche, met respectievelijk de Vakantiebeurs en Bike MOTION, liggen mogelijkheden om elkaar te versterken.”

De Fiets en Wandelbeurs vindt in 2016 op zaterdag 20 en zondag 21 februari plaats.

Foto: Theo Jorna (links vooraan, directeur Fiets en Wandelbeurs), Gerard Leeuwenburgh (rechts vooraan, commercieel directeur Jaarbeurs), Marloes van den Berg (business unit manager leisure & retail bij Jaarbeurs) en Stefan Maas (pers & publiciteit Fiets en Wandelbeurs) fietsen alvast een stukje over het terrein van de Jaarbeurs

Steun ons