"Fietsers en wandelaars trekken samen op."

Landelijk Fietsplatform en Wandelnet kennen een rijke samenwerkingshistorie. Niet voor niets zitten beide organisaties in het zelfde pand. "De lijnen zijn kort; soms ontstaat een overleg letterlijk al in de keuken." Er zijn zo veel thema's waar de belangen van wandelaars en fietsers gelijk zijn.

Efficiënt

Als het gaat over thema's als barrièrewerking, het recreatief gebruik op ecoducten of de inspraak in de Omgevingswet is het noodzakelijk om samen te werken. “Aan de ene kant kunnen we zo een krachtiger signaal afgeven richting de politiek. Anderzijds is het ook gewoon efficiënt; we hoeven ons niet allebei op de materie te storten.”

Zelfde pad

"Zelfs bij het samengaan van wandelaars en fietser op hetzelfde pad is afstemming noodzakelijk. Ook fietsers zijn er bij gebaat dat hinder en onveilige situaties worden vermeden.", zo stelt Eric Nijland.

Convenant

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Landelijk Fietsplatform en Wandelnet hebben een samenwerkingsconvenant getekend. Zo zijn de drie belangrijkste vormen van actieve buitenrecreatie gebundeld.

Steun ons