Friese gemeenten ondertekenen Charter for Walking

12 november 2018

Charter for Walking 14 Friese gemeentenGedeputeerde Michiel Schrier van provincie Friesland en de wethouders van 14 Friese gemeenten hebben afgelopen vrijdag in Drachten het Charter for Walking ondertekend. Met dit manifest willen zij zich hard maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars.

Lopen en wandelen moet in Friesland nog aantrekkelijker worden. Voetgangers moeten overal kunnen komen en er moeten goede voorzieningen zijn. “Als provincie vinden wij wandelen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu”, stelt gedeputeerde Michiel Schrier. “Met dit manifest stimuleren wij het wandelen in de provincie en dragen we ook nog eens bij aan de verkeersveiligheid.”

Het internationale Charter for Walking is een verklaring waarin overheden en organisaties beloven zich hard te maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars. O.a. de steden Londen, Parijs, Sevilla, Wenen, Sydney, Teheran en Ottawa hebben het handvest ondertekend. In Nederland zet de organisatie MensenStraat zich in voor ondertekening van dit manifest door zoveel mogelijk instanties. Wandelnet ondersteunt dit initiatief van harte. De gemeente Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer verbonden zich eerder aan het manifest.

Foto: Gedeputeerde Michiel Schrier (links van midden) en de 14 wethouders poseren met het ondertekende manifest

Steun ons