Friese Woudenpad genomineerd!

3 december 2015

Friese WoudenpadHet Friese Woudenpad is genomineerd voor de Gouden Turf! Een mooie erkenning voor het vele werk van de enthousiaste vrijwilligers van het pad.

Vrijwilligers zijn van belang voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen, vindt de lokale politieke groepering OpsterLanders. Ze reikt daarom elk jaar een Gouden Turf uit aan de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Het Friese Woudenpad behoort tot de negen genomineerden van dit jaar.

De nominatie is een prachtige erkenning voor het mooie werk dat padcoördinator Willem van Schoonhoven en zijn team van vijftien vrijwilligers elk jaar verricht. Het Friese Woudenpad ligt er dan ook prachtig bij. De 147 km lange route brengt je van Lauwersoog naar Steenwijk. Het pad koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is daarmee volgens de makers één van de mooiste LAW’s in Nederland. De vijftien vrijwilligers zijn regelmatig onderweg om het pad te controleren; markeringen worden vernieuwd of beter zichtbaar gemaakt zodat de wandelaar gemakkelijk zijn weg kan vinden.

De winnaar van de Gouden Turf wordt op vrijdag 15 januari bekend gemaakt. In december kan iedereen een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Ga naar het Stembureau Gouden Turf en steun het Friese Woudenpad!

 

Foto: Dokkum, één van de vele mooie plekken op het Friese Woudenpad

Steun ons