Ga wandelen op Open Monumentendag

9 september 2015

Open monumentendagZaterdag 12 en zondag 13 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Trek deze keer je wandelschoenen aan en loop een leuke wandelroute langs monumentale panden of bijzondere werkplaatsen.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn in het weekend van  12 en zondag 13 september weekend voor iedereen gratis toegankelijk. Het thema van de Open Monumentendag 2015 is Kunst & en Ambacht. Daarmee is er dit jaar niet alleen veel aandacht voor de architectuur van het monument zelf maar ook veel aandacht voor het bijzondere stucwerk, metselwerk of glas-in-lood.

Je kunt de Open Monumentendag ook goed te voet beleven. Op veel plaatsen is er een speciale wandelroute gemaakt die je langs opengestelde monumenten voert. Zo brengt een wandelroute in Leeuwarden je langs maar liefst 26 monumentale panden, waaronder veel prachtige woonhuismonumenten. En in Arnhem wandel je met een gids door de Burgemeesterwijik waar kunst en ambacht van de gevels is af te lezen. Op de provinciale themapagina’s van Wandelnet vind je voor elke provincie zo'n leuke monumentenwandeltip.

Op Open Monumentendag zetten Nederland monumenten massaal de deuren open. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleidingen. Alle monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag.

Steun ons