Geen entree voor traject langs Kinderdijk

4 maart 2013

Vorig jaar ontstond er opwinding over de plannen om entree te gaan heffen op het traject langs de molens in Kinderdijk. Gelukkig zijn deze plannen nu van tafel.

Op de plaats waar de rivieren Noord en de Lek samenkomen, Kinderdijk, lopen het Floris V-pad en het Grote Rivierenpad. Door bezuinigingen van de gemeente Molenwaard werd het idee geopperd om voor de middelkade entree te gaan heffen. De inwoners van Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam protesteerden daartegen fel en ook op een oproep van Wandelnet op Facebook reageerden tientallen bezorgde wandelaars. Ze vinden dat er alternatieven bedacht moeten worden en vooral dat wandelen gratis moet blijven.

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft nu het plan opgepakt om een extra steiger voor de aanleg van schepen te realiseren. Door de komst van meer toeristen naar het gebied hoopt de stichting op voldoende inkomsten. Het vervloekte plan om entree te gaan heffen voor een openbaar wandelpad is daarmee voorlopig van tafel. Plan dit voorjaar een wandeltocht over een van de twee typisch Hollandse Lange-Afstand-Wandelpaden en ga genieten van dit mooie Werelderfgoed!

Steun ons