Geheel vernieuwde gids voor Hanzestedenpad

13 juni 2014

HanzestedenpadHet Hanzestedenpad, dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt, heeft een nieuwe gids gekregen. Karakteristiek aan het pad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden.

Betoverend mooie IJsselvallei

Het Hanzestedenpad voert door de betoverend mooie IJsselvallei. Onderweg volgt het pad de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt de wandelaar op het ene moment over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, op het andere ogenblik struint hij door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. Onmiskenbaar is het machtige voorkomen van de Hanzesteden die tijdens deze tocht worden gepasseerd. De historische rijkdom van deze oude handelscentra zorgt voor een flinke dosis avontuur, cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.


Tien dagtochten

Naast de hoofdroute zijn tien dagwandelingen aan het pad toegevoegd met een lengte tussen de 10 en 30 km. De wandelaar kan hierdoor kennismaken met het ‘achterland’ van de IJssel. Drie dagwandelingen zijn aan elkaar te koppelen tot één tocht. Groot pluspunt voor de gehele route is de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo telt de gids maar liefst elf NS-stations en zijn er goede busverbindingen.


Picknick onderweg

Om het Hanzestedenpad nog aantrekkelijker te maken zijn er nu ook Hanzepicknickarrangementen te koop bij diverse horecapunten langs de route. Laat de Hanzepicknickmand vullen met een lekkere lunch en zoek een mooi plekje langs de IJssel om van de lunch te genieten. Kijk hier voor meer informatie over de picknickarrangementen.


Wandelend door het Nationaal Landschap

De IJsseldelta omsluit één van de 20 Nationale Landschappen die ons land telt. Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat onder andere uit één van de oudste polders van ons land: de polder Mastenbroek. Het unieke landschap onderscheidt zich door de grote mate van openheid, de oudste rationele, geometrische verkaveling en het reliëf in het landschap in de vorm van huisterpen en kreekruggen. Het gebied leent zich uitstekend om in te wandelen. Bekijk vanaf de oude zeedijken de polders en geniet van de bijzondere flora en fauna die de IJsseldelta rijk is. Meer informatie over de IJsseldelta vindt u op www.ondekdeijsseldelta.nl.
Steun ons