Gelders Manifest Recreatieve Routenetwerken

10 maart 2015

Gelders ManifestDe provincie Gelderland moet de regie nemen bij het ontwikkelen van recreatieve routenetwerken in heel de provincie. De positie van Gelderland als populairste wandel- en fietsprovincie staat onder druk en alleen met een op kwaliteit en continuïteit gerichte totaalaanpak kan Gelderland haar positie handhaven of zelfs uitbouwen.

Dat schrijven dertien (toeristische) organisaties in het Gelders Manifest Recreatieve Routenetwerken. Zij spelen hiermee nadrukkelijk in op de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart aanstaande. Het Fietsplatform heeft actief meegewerkt aan de samenstelling van het manifest.

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar beleefbare en tegelijkertijd betrouwbare routeproducten. Maar daarvoor is het op een gewenste niveau brengen en houden van kwaliteit, routebeheer, onderhoud van paden (veilig en begaanbaar), alsmede promotie en marketing van recreatieve routeproducten en routenetwerken essentieel. Dat is een gedeeld belang en moet duurzaam worden geregeld en continu afgestemd worden op de toenemende en veranderende vraag, zo staat in het manifest.

Het Gelders Manifest Recreatieve Routenetwerken is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland en wordt naast het Landelijk Fietsplatform  ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Routebureau Achterhoek, Routebureau Uiterwaarde, Stichting Achterhoek Toerisme, Regiogemeenten Rivierenland, Marketing Veluwe,  RECRON, Wandelnet, Waterrecreatie Nederland, ANWB en HISWA.

Steun ons