Gemeente Oldebroek

Gemeente Oldebroek

Oldebroek heeft een unieke ligging: aan de ene kant de Veluwse bossen en aan de andere kant de polders en het uitgestrekte Veluwemeer. De gemeente bestaat uit de kernen Oldebroek, ’t Loo, Noordeinde, Oosterwolde, Wezep en Hattemerbroek en is een uitstekende uitvalsbasis om het gebied te ontdekken. Oldebroek staat bekend om Natuurkracht. Onze gemeente leent zich voor mooie wandeltochten door bos en heide, langs het water of in een fraai polderlandschap met vele soorten weidevogels.

Monumenten 
De gemeente Oldebroek is rijk aan cultuurhistorische monumenten, zoals prachtige boerderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw en zorgvuldig aangelegde buitenplaatsen. Oldebroek heeft gastvrijheid hoog in het vaandel. Zo hebben we rustpunten waar mensen een kopje koffie of thee kunnen drinken en kleinschalige adressen voor overnachtingen met een persoonlijk karakter, zoals authentieke bed en breakfasts. Maar ook mooie groene campings en vakantieparken met alle faciliteiten die u zich kunt wensen.

Boerderijmuseum 
Wie in Oldebroek op bezoek komt, moet zeker het Boerderijmuseum niet vergeten. De boerderij komt uit 1753 waar het leven wordt uitgebeeld van jaren geleden. Het Boerderijmuseum is het startpunt van Klompenpad het Vreepad. Hier staat het startpaneel, kunt u een kopje koffie of thee drinken en uw auto parkeren.

Rustpunten 
Een wandeling of fietstocht kunt u onderbreken door te stoppen bij een rustpunt. Een rustpunt treft u aan op een particulier erf of langs een wandel- of fietsroute. U kunt hier even pauzeren, iets drinken, naar het toilet of uw elektrische fiets opladen. De gemeente Oldebroek telt tien rustpunten.

Wezepse Heide 
Daarnaast kunt u onze prachtige gemeente bezoeken voor een wandeling op de Wezepse heide, het Zuiderzeepad en het Pad rond de Zoandweg in Oosterwolde. Ervaar de gastvrijheid van onze inwoners en ondernemers! 

Steun ons