Gemeenteraad Heemstede is voor openhouden overweg Alverna

4 oktober 2016

Laantje van Alverna - HeemstedeOp 29 september heeft een meerderheid van de gemeenteraad in Heemstede besloten om het verzoek van ProRail en de laanbewoners af te wijzen. Zij verzochten de raad om de overweg Alverna aan de openbaarheid te onttrekken. 12 raadsleden stemden voor, 9 tegen.

De gemeente gaat nu bekijken hoe het verder moet. Dat begint met een verzoek aan de bewoners om het hek op de grond van ProRail weg te halen. Vorige maand hebben bewoners van het laantje dit hek geplaatst die de doorgang naar het achtergelegen natuurgebied afsluit. Ze willen zich niet neerleggen bij de uitspraak van de Raad van State die stelt dat de overweg juridisch openbaar is geworden . De bewoners vinden dat de overweg omwille van de veiligheid zo snel mogelijk opgeheven wordt.

A.s. donderdag vindt de voorlopige voorziening plaats die Wandelnet en de Fietsersbond hebben ingediend bij de rechtbank in Haarlem. De organisaties vragen de rechtbank het Heemsteedse college op te dragen het hek van de bewoners spoedig weg te laten halen. Als er gewacht moet worden op de gebruikelijke handelswijze van het college, vrezen de organisaties dat het hek er tot het eind van het jaar nog staat. En dat is veel te lang.

Meer nieuwsberichten over de overweg in Heemstede:

Steun ons