Genomineerden Wandelgemeente van het Jaar bekend

7 april 2019

Wandelgemeente van het JaarDe gemeenten Opsterland (Friesland), Raalte (Overijssel) en Valkenburg aan de Geul (Limburg) zijn genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar 2019’. Tot en met 17 mei kun je stemmen op je favoriete gemeente.

Drie genomineerden

De drie genomineerde gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk te zijn voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Beoordeeld

Verslaggevers van ‘te voet’ reisden af naar de genomineerden en beoordeelden ter plekke hun mooiste route: de Hoogtewandeling in Valkenburg aan de Geul, het Vorstelijk Koningspad in Opsterland en Sallands Mooiste in Raalte. Daarbij is gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie. De beoordelingen lees je op tevoetonline.

Eerdere winnaars

Vorig jaar won de gemeente Bronckhorst de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Eerdere winnaars waren Leusden, Valkenswaard, Eijsden-Margraten, Eersel, Ommen, Rijssen-Holten, Tubbergen en Horst aan de Maas.

Stemmen

Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk wie zich ‘Wandelgemeente van het Jaar 2019’ mag noemen. Stemmen kan tot en met 17 mei op tevoetonline.

 

Foto: Valkenburg aan de Geul (VVV Zuid-Limburg)

Steun ons